Derde overname in 6 maanden

07-02-2023
Derde overname in 6 maanden

Calcutta Home Fashion Group (Gent, België) neemt 100% van de aandelen van AG TEX NV over van de broers Allain en Stephan Verschuere. Alle 12 personeelsleden worden overgenomen. De productie verhuist in de volgende 6 maanden integraal naar het 5,5 ha industriële complex van Calcutta Home Fashion Group te Mariakerke.

Derde overname in 6 maanden

AGTex werd in 1997 opgericht. Vanuit een oorspronkelijke focus op de productie van gordijnstoffen voor de Nederlandse markt groeide AG TEX gestaag verder en verschoof de focus naar geweven meubelstoffen. Door wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken groeide AG TEX gestaag verder. Door de overname van de volledige chenillecollectie van DHE Fabric in 2002 verdubbelde het bedrijf zijn omzet.

Allain en Stephan Verschuere zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als CEO van AG TEX.

Met deze overname voegt Calcutta bijna 7 mio euro toe aan haar groepsomzet en versterkt substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Bij Annabel-Calcutta ligt een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG TEX alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden.