Decoratief ambachtelijk

18-05-2021
Decoratief ambachtelijk

Posillipo, Ocean, Flamingos en Granada zijn decoratieve tapijten van Illulian die de oude kunst van het ambachtelijk maken van tapijt in elke knoop van deze meubelaccessoires koesteren. 
Decoratief ambachtelijk
Een mix doordrenkt van verfijning, of geïnterpreteerd als een ontwerp van maritieme inspiratie, zoals in Posillipo, waar een echt majestueuze diepzeebewoner opvalt met zijn buigzame vorm en tentakels tegen een intense tint blauw, of Flamingo's, de Limited Edition-collectie die spreekt met ironie en elegantie van koraalnuances gecombineerd met kostbare en uiterst delicate tinten goud.
Hoewel tegengesteld aan elkaar, zijn de collecties van Granada en Ocean even rijk aan kunstzinnig geïnterpreteerde esthetische codes. De eerste komt tot uiting in de typische patronen van de Andalusische architectuur, waarvan de geometrische gravitas meesterlijk wordt verzacht door gekalibreerde zandtinten. Zo verkwikkend als een onstuimige penseelstreek van heldere kleur, zo intrigerend als de glans van de zon op zeeschuim, wordt Ocean uitgedrukt op een manier die een lineair en minimalistisch interieur definieert met een vreugdevolle en intense decoratieve impact.