De nieuwste serie Ensuite by Brinker

Vloeren & Wanden 22-02
De nieuwste serie Ensuite by Brinker

Tijdens de afgelopen Voorjaarsvakdagen in De Woonindustrie lanceerde Brinker de nieuwste serie vloerkleden als aanvulling op de collectie Ensuite. Deze serie heeft drie primeurs.

De nieuwste serie Ensuite by Brinker

De basis kenmerken van de Ensuite by Brinker gelden ook voor de nieuwste items van deze collectie; vloerkleden met een aanbod in standaard maten leverbaar met vier weken. Deze collectie is toegankelijk geprijsd. De items zijn op de trend met als kenmerk een actueel en commercieel kleurenpallet. De nieuwste aanvulling bestaat uit zeven items met een balans in uni en dessin. Waar de Ensuite-collectie zich kenmerkte door uitsluitend machinaal geweven kleden zijn aan deze uitbreiding vier handtuft items toegevoegd.

De nieuwste serie Ensuite by Brinker

Toevoeging dessins aan Ensuite

De items Fusion, Organix, Shades en Urban Vibes zijn ontworpen door designer Yvonne Bovee. Het uitgangspunt voor deze vier items was het toevoegen van dessins aan de Ensuite-collectie, die aansluiten op de vraag naar organische en grafische vormen. Deze items hebben allen een dessin dat gemaakt is in subtiele ton-sur-ton tinten, poedertinten, maar ook in krachtige kleuren. Door toevoeging van carving en een variatie in handtuft-technieken ontstaat een verrassend lijnenspel en hoog-laag structuur. De nieuwste serie Ensuite by Brinker

Handtuft

Handtuft is een techniek waarbij met een draagbaar tuft pistool garens met persdruk door een katoenen maasweefsel verwerkt worden. In de laatste fase van de productie wordt de pool handmatig op de gewenste lengte geschoren waardoor de uiteinden blootgesteld worden en een zachte pool gecreëerd wordt. Waar machinaal geweven kleden duidelijk een ritmische basis in weefstructuur tonen, geeft handtuft een meer natuurlijkere look aan het kleed. Ook de afwerking van ieder kleed gebeurt handmatig, hierdoor krijg je niet de standaard festonneer look maar een mooier subtieler manier van afwerking. Organische vormen blijft de trend

De vraag naar organische vormen vanuit de consument blijft groeien. Deze trend kwam enkele jaren geleden in opmars en was toen beperkt tot ronde en ovale vormen. Een vloerkleed met zachte vormen geeft een interieur een speels accent en past in iedere stijl. Ook aan de Ensuite-collectie zijn naast de standaard rechthoekige maten nu ook een drietal organische vormen toegevoegd. Bij een viertal items worden de vormen rond, pebble en stone als standaard maat aangeboden. 

Deze nieuwste serie Ensuite by Brinker zal vanaf eind april bij diverse Ensuite-dealers geleverd worden met een sfeervolle consumentgerichte catalogus en brochure. Geïnteresseerde retailers kunnen zich hiervoor aanmelden.