De badkamer als een oase van luxe

Algemeen 09-04
De badkamer als een oase van luxe

Interieurontwerpers besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van een badkamer. Waar een badkamer vroeger eerder een functionele ruimte in het huis was, wordt het nu steeds meer een toevluchtsoord om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Laat je inspireren door de luxe van een vijfsterrenhotel en maak van je badkamer een wellness spa met een vloer van Quick-Step als basis.

De badkamer als een oase van luxe

‘Hotel chique’ wordt getipt als dé badkamertrend van 2024. Aan de basis van deze trend ligt de kunst van het decoreren, waarbij elk detail zorgvuldig is gekozen om een gevoel van rust en verfijning op te roepen. Zachte, pluche handdoeken in maagdelijk wit zijn netjes gevouwen en gerangschikt op marmeren werkbladen die doen denken aan de elegante badkamers in vijfsterrenhotels. Geurkaarsen flikkeren zachtjes en verspreiden delicate geuren van lavendel of eucalyptus in de lucht, waardoor een sfeer van sereniteit en rust wordt gecreëerd. In een nis staan hoogwaardige verzorgingsproducten geëtaleerd voor een ultieme verwenervaring, terwijl luxe badkranen als kunstobjecten het gevoel van exclusiviteit versterken. Lichtarmaturen verspreiden een uitnodigende gloed die wordt gereflecteerd in strategisch geplaatste spiegels met decoratieve lijsten.

De badkamer als een oase van luxe

De vloer als basis van de badkamer

Wil je een echte make-over in de stijl van hotel chique? Begin dan met de keuze van de juiste vloer als canvas voor de rest van jouw badkamer. Droom je van een minimalistische zen-ruimte met een minimum aan visuele prikkels om volledig tot rust te komen? Dan is de look van natuursteen uit de Alpha PVC-collectie de perfecte basis.

De badkamer als een oase van luxe

Houtdecors zoals walnoot of eik uit de Capture-collectie zijn dan weer het ideale vertrekpunt om de sfeer van een warme welness op te roepen. Naast de esthetische look spelen er natuurlijk ook praktische overwegingen omdat het nog steeds om een ‘natte’ ruimte gaat.

Het goede nieuws is dat je je geen zorgen hoeft te maken over vocht of water als je kiest voor een vloer van Quick-Step. Dankzij de waterafstotende 'HydroSeal'-coating zijn alle laminaat- én PVC-vloeren van Quick-Step volledig waterbestendig. De PVC-vloeren hebben bovendien als extra voordeel dat ze warm aanvoelen en geluiddempend zijn. Zo wordt jouw badkamer een warme cocon waarin je jezelf even kan afsluiten van de drukte in huis. Om het kalmerend effect te verstreken kan je qua kleurenpallet kiezen voor zachte tinten zoals wit, crème, beige en pasteltinten. Of ga je liever voor donkere tinten gecombineerd met hout en andere natuurlijke materialen?  Met een PVC-vloer kunnen al deze stijlen worden gerealiseerd en worden esthetiek gecombineerd met functionaliteit.