De artistieke oxidaties van messing

15-09-2022
De artistieke oxidaties van messing

Planium presenteerde op designweek 2022 een collectie wandtapijten, waarvan sommige afkomstig zijn van de oxidatie van messing. Het project is ontstaan uit een idee van de Turkse ontwerper Işıl Çağatay en is vervolgens door de hele afdeling ontwikkeld.

De artistieke oxidaties van messing

Ongeveer twee jaar geleden begon de ontwerpafdeling van Planium te experimenteren met geïnduceerde natuurlijke oxidatieprocessen, uitgaande van metalen zoals koper en messing. Het merk heeft altijd gewerkt met metalen voor vloeren en wanden en heeft in het verleden bepaalde chromatische en esthetische stadia bereikt die worden gedicteerd door oxidatie (in dat geval van staal). Nu heeft creativiteit een nieuwe bijdrage geleverd met betrekking tot de kleuren en vormen die zijn gemaakt.

De artistieke oxidaties van messing

De platen van de MAVI - en MAVI CALYPSO-collecties , verkregen uit messing, bevatten een verbazingwekkend scala aan kleuren. De twee collecties verschillen in grootte (Mavi: 1u x 2L in meters; Mavi Calypso: 48L x 197h cm) en ze behoren allemaal tot het Metal-morphosis project, beide met een decoratieve wandfunctie. De Mavi Calypso zijnde wandtapijten zijn ook aanpasbare verdelers.