De Art Lane, het kloppende hart van Art District

08-04-2021
De Art Lane, het kloppende hart van Art District

Met maar liefst 120 showrooms is ETC Design Center Europe een walhalla voor de interieur professional en liefhebber. Meubels, wandbekleding, raambekleding, kleden, vloeren, lampen en stoffen – alles is er te vinden. Naast alle interieur elementen die de basis vormen van elke woning, kan de interieur professional ook bij ETC terecht voor een uniek kunstobject dat een interieur net dat stukje extra persoonlijkheid geeft. Speciaal voor deze doelgroep is het Art District in het leven geroepen.
De Art Lane, het kloppende hart van Art District
Het Art District is een collectief van diverse kunst exposanten die op verschillende locaties binnen het ETC Design Center Europe hun werk tentoonstellen. Het hart van het Art District wordt gevormd door de Art Lane. Deze letterlijke straat wordt ingevuld door een aantal kunstenaars en kunstenaressen die hier gezamenlijk hun werken exposeren. In januari 2020 is het centrum begonnen met het exposeren van kunst onder de noemer Art Lane. Begin 2021 had het aanbod van kunst exposanten een dusdanige vlucht genomen, dat de benaming Art Lane de lading niet meer dekte. Als gevolg van deze ontwikkeling is het Art District in het leven geroepen en is de Art Lane hier het kloppende hart van geworden.

Samenspel van objecten
De Art Lane zelf wordt ingevuld door Albert Potgieter, BLOK by Carina, Jopie Biesters en Loominance Fine Art. Door hun kunst gezamenlijk te exposeren, ontstaat er een samenspel van objecten die een mooie weerspiegeling zijn van het complete aanbod dat het Art District te bieden heeft. Binnen het Art District treft de bezoeker een grote variatie van kunst aan. Van acoustics panelen van Anne van den Heuvel tot indrukwekkende schilderijen en fotokunst voor aan de muur van World of Some, Marco ter Beek, Grace Spiegel, Saskia Vugts, Umo Art Gallery en Katinka Krijgsman.

Kunst met een knipoog
Ook voor op zichzelf staande kunstobjecten kan de liefhebber terecht bij ETC Design Center Europe.
Met namen als Pleunie Buyink, RL Design, Tistuu en Toiz Art treft de bezoeker o.a. kunst met een knipoog naar het innerlijke kind, terwijl de handgemaakte designmeubelen van Tistuu weer een compleet andere vorm van kunst laten zien. De meest recente aanwinsten zijn Royals & Rebels en Van Loon Galleries. Royals & Rebels is een kunstlabel voor alle kunst-, design- en interieurliefhebbers met een selectie van diverse jonge en getalenteerde kunstenaars die de meest rebelse en exclusieve kunst maken. Van Loon Galleries, behorende tot de grootste kunstgaleries van Nederland, laat de bezoeker kennis maken met expressieve figuratieve kunst. Samen vormen deze partijen een mooie aanwinst voor het centrum.