Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers

#interieurbouw 15-03-2021
Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers

Door ervaring met het inrichten van Belgische sterrenhotels klopte ook Belgisch topondernemer Marc Coucke voor zijn nieuwste project Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bij Dôme Deco aan. De vier pijlers van Dôme Deco: cosmopolitan, conceptual, contemporary en complementary value, komen allemaal perfect tot hun recht in dit luxehotel. 
Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers
Dôme Deco creëert interieurcollecties voor meerwaardezoekers die houden van cultuur en kwaliteit. “In deze Covid-periode gaan mensen dichter bij huis op reis, maar ook daar willen ze kunnen wegdromen”, zegt Stefan Verheyen, CEO van Dôme Deco.
Waar Dôme Deco doorgaans cosmopolitan concepten neerzet, kozen ze er bij Le Sanglier des Ardennes heel bewust voor om ook de natuur binnen te laten door de keuze voor materialen als eikenhout, natuursteen en bont.
 
Conceptual
Bij traditionele interieurinrichting komt vaak de stress kijken dat je in contact staat met dertig verschillende leveranciers. Dôme Deco daarentegen, biedt een totaalconcept aan, waarmee ze hun klanten volledig ontzorgen. Dôme Deco ontwikkelt, produceert en verdeelt álle producten die nodig zijn voor een interieur.
Bij Le Sanglier creëerden ze een uniek totaalconcept op maat. De meubels en aanverwanten in zowel de lobby, kamers als de publieke ruimtes, allemaal werden ze door Dôme Deco nieuw ontworpen, exclusief voor Le Sanglier des Ardennes. “We hebben het DNA van Dôme Deco gematcht met de behoeftes van dit hotel”, vertelt Verheyen. “Want de uniciteit waar de meerwaardezoeker naar op zoek is, zit ‘m niet enkel in de ligging en het concept van het hotel, maar ook in de inrichting.”
 
Contemporary
De natuurtinten in het interieur verwijzen naar Durbuy en ze geven het interieur de zachtheid en warmte mee die je van een hotel verlangt, met hout en het bijzondere Emperador-marmer uit Spanje als rode draad.
Om het hotel een internationale look & feel te geven, ging Dôme Deco voor strakkere beige en grijze tinten voor het meubilair. De combinatie geeft het hotel een moderne, unieke en op en top luxueuze uitstraling. Le Sanglier des Ardennes is gemoedelijk, maar allesbehalve klassiek.
 
Complementary value
Dôme Deco creëert een perfect uitgebalanceerd interieur én nam de nodige aanvullende diensten uit handen van Le Sanglier. “We hebben een interieur op maat gemaakt, écht op basis van de noden en wensen van de klant. In zulke made to measure-projecten staan we sterk, enerzijds door onze duurzame connecties met fabrikanten, anderzijds door ons team met een productmanager en -ontwerper, art director en interieurarchitect”
 
Internationale erkenning
“Het was fantastisch om een van de meest prestigieuze hotels in ons land vorm te geven. En erkenning is één ding, maar de klant was ook enorm tevreden. Dat geeft ontzettend veel voldoening. We kijken er in elk geval naar uit om onze internationale klanten mee te nemen naar Le Sanglier. We zijn sindsdien gecontacteerd door potentiële partners in Oostenrijk die ons hebben gevraagd om een gelijkaardig concept te creëren in de Oostenrijkste skigebieden.” Of hoe een synergie van de beste spelers in België ook internationale klanten lokt.

Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers
Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers
Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers
Cultuur en kwaliteit voor meerwaardezoekers