Circulair dekbedovertrek

09-12-2022

Beddinghouse haakt met haar campagne 'Bespaar met flanel' in op de actualiteit en geeft de warmte door. Door een flanellen dekbedovertrek (warme winterkwaliteit) te kopen kun je de thermostaat 's avonds omlaag draaien. 

Daarnaast heeft Beddinghouse het eerste circulaire dekbedovertrek geïntroduceerd. Compleet innovatief, 30% is gemaakt van post-consumer waste. Bedding House zet hiermee als beddenproducent en distributeur de eerste stap naar een circulaire economie. 

Circulair dekbedovertrek

Voor het maken van dit overtrek wordt textiel ingezameld en gesorteerd. Door middel van een mechanisch recycleproces (het textiel wordt in stukjes gehakt en vervezeld) worden hier weer nieuwe garens van gemaakt. Om de kwaliteit hoog te houden worden de gerecyclede vezels gecombineerd met 70% regulier katoen.

Circulair dekbedovertrek

Dekbedovertrek Arvin heeft alle eigenschappen van ‘gewoon’ katoen flanel en vermindert daarnaast ook nog eens de impact op het milieu, doordat er minder nieuwe grondstoffen hoeven te worden gebruikt.

De tas waarin het overtrek zit is gemaakt van hetzelfde materiaal als het overtrek en is herbruikbaar. Op de verpakking staat een QR-code die je kunt scannen, om meer te weten te komen over onze samenwerking met Circular Dreams. Circular Dreams neemt gebruikt bedtextiel in en maakt deze producten na een kwaliteitscontrole opnieuw klaar voor hergebruik.