Brede stof voor interieurvakman

06-11-2020
Brede stof voor interieurvakman

Projectinrichters hebben dringend behoefte aan allround stoffeerders. De nieuwe opleiding Interieurvakman (bbl) van het Summa College komt dus als geroepen. 
Brede stof voor interieurvakman
Tijdens de opleiding Interieurvakman (bbl) leren de studenten alles over de samenstelling van tapijt, vloerbedekking, ondervloeren en raambekleding. Ze bekwamen zich in het legklaar maken van ondervloeren en het toepassen van de verschillende soorten vloerbedekking op vloeren en trappen. De aankomende interieurvakmannen (ook wel woning- en projectstoffeerders genoemd) richten straks kantoren en woonhuizen in met vloerbedekking en raambekleding. Ook stofferen ze podia, beursvloeren, hangen ze gordijnen met toebehoren op en bevestigen ze zonwering.
Breed inzetbaar
Juist deze allround vaardigheden komen goed van pas op de arbeidsmarkt. Want bedrijven hebben een dringende behoefte aan interieurvakmannen die ze breed in kunnen zetten, zegt docent en loopbaanbegeleider Nick Schroijen. Hij geeft les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap aan het Summa College.
“De jongeren die zich aanmelden voor onze opleiding zijn vaak specialisten. Door onze opleiding te volgen worden ze interessanter voor de arbeidsmarkt. Bedrijven willen hun woningstoffeerders naar verschillende soorten klussen kunnen sturen. De diversiteit van het vak van de stoffeerders is groter geworden.”
Dit wordt bevestigd door een van zijn leerlingen, Norlyson Mambre: “Ik werk al geruime tijd als stoffeerder bij Tapijtcentrum Nederland. Toen ik hoorde van deze opleiding werd ik direct enthousiast. Het biedt me de kans om door te groeien binnen Tapijtcentrum Nederland. En wie weet kan ik hierdoor op langere termijn een keer mijn eigen bedrijf opstarten.”
Ralf Pijnenburg

Lees het volledige artikel in Meubel+ nr 9


Brede stof voor interieurvakman