Bona neemt Australische distributeur over

Algemeen 01-03
Bona neemt Australische distributeur over

Bona heeft de overname aangekondigd van Ezi Floor Products (VIC) Pty Ltd (EFP), een distributeur gevestigd in Melbourne, Australië.

Bona neemt Australische distributeur over

EFP, dat al meer dan 20 jaar de exclusieve importeur en nationale distributeur van Bona-producten in Australië is, wordt nu een dochteronderneming van Bona.

"EFP is al lang een vertrouwde leverancier van houten vloerproducten in Australië met tientallen jaren ervaring in het ondersteunen van aannemers en huiseigenaren", aldus Magnus Andersson, CEO van Bona. "We verwelkomen EFP in de Bona-familie en kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in Australië uit te breiden."

Marktleider in Australië

EFP werd in 1994 opgericht in Adelaide, Zuid-Australië en opende begin 2000 een tweede locatie in Melbourne, Victoria. Bij de opening van de tweede vestiging werd EFP de exclusieve distributeur van Bona-producten. In de afgelopen 24 jaar heeft het een marktleidende positie verworven met een netwerk van meer dan 25 handelsdistributeurs en 500 retailers.

De overname van EFP werd in februari 2024 geformaliseerd en gaat per direct in. Met deze overname heeft Bona nu 17 dochterondernemingen in Europa, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.