Blok Plaatmateriaal: Vintage met een twist

Meubels 22-05
Blok Plaatmateriaal: Vintage met een twist

Tijdens de Clerkenwell Design Week, van 21 tot en met 23 mei 2024, presenteert Blok Plaatmateriaal twee sets Formica tafels en stoelen. Dit doen ze in de showroom van Formica Group in Londen.

Blok Plaatmateriaal: Vintage met een twist

De sets zijn onderdeel van een zorgvuldig samengestelde collectie die iconische ontwerpen uit de jaren ’50 en ’60 eert. De vintage meubels zijn voorzien van HPL uit de nieuwe Patterns Collectie van Formica. Deze collectie is geïnspireerd door materialen als natuursteen, terrazzo en metaal, maar ook door textiel en kunst. IJzersterke ontwerpen met een tijdloze uitstraling.

‘Blok keek naar de levenscyclus van de meubels’

Carina Riezebos, CCO van Blok Plaatmateriaal is trots: “In het ontwerp van deze collectie hebben we gekeken naar de levenscyclus van de meubels. Ons doel was om de iconische en rijke historie van Formica Group te laten versmelten met de frisse en innovatieve designs van hun nieuwe Patterns collectie. Een bewijs van onze toewijding aan kwalitatief hoogwaardige materialen die de tand des tijds doorstaan én onze waardering voor schoonheid en design. We hebben de bestaande frames hergebruikt. Hiermee hebben we aandacht voor duurzaamheid en waarderen we tegelijkertijd de hoogwaardige, solide kwaliteit van de meubels.” 

Blok Plaatmateriaal: Vintage met een twist

Een hommage aan de blijvende erfenis van Formica die tegelijkertijd een eigentijdse flair krijgt.