Blok by Carina onthult daybed in Napels

Blok by Carina onthult daybed in Napels

Blok by Carina, het innovatieve label van Blok Plaatmateriaal en Chief Creative Officer Carina Riezebos neemt deel aan de internationale designbeurs EDIT Napoli van 6 t/m 8 oktober 2023.

Blok by Carina onthult daybed in Napels

Blok by Carina zal haar toewijding aan duurzaamheid en ontwerpinspanning tentoonstellen via 'Stellina', een dromerig ‘daybed’ dat genoemd is naar het Italiaanse woord voor 'ster', om haar verbinding met dromen en sterren te symboliseren.

Blok by Carina onthult daybed in Napels

'Stellina' is zorgvuldig vervaardigd van PureGlue™ Plywood, een revolutionair materiaal ontwikkeld door de Italiaanse leverancier Panguaneta. Deze opmerkelijke innovatie omvat een niet-giftige lijm die het gebruik van toegevoegd formaldehyde elimineert, wat niet alleen resulteert in de creatie van elegante en functionele design meubelstukken, maar ook bijdraagt aan verbeterde luchtkwaliteit in de omgevingen.

Blok by Carina onthult daybed in Napels

Samenwerking Blok by Carina en Panguaneta

De samenwerking tussen Blok by Carina en Panguaneta toont een uitzonderlijke synergie tussen traditioneel vakmanschap en moderne ontwerpsensibiliteit. Met een onwrikbare toewijding aan duurzaamheid en hergebruik biedt dit innovatieve object klanten een naadloos en eenvoudig montage- en demontageproces. Het ‘daybed’ kan worden geassembleerd als een puzzel, terwijl de verwijderbare kussens de flexibiliteit bieden om aan te passen aan kleur, zodat elegantie synoniem blijft staan met milieubewustzijn.