Bijna 200 merken op druk bezocht Design District

Beurs 04-06
Bijna 200 merken op druk bezocht Design District

De laatste drie dagen van mei vond in de Van Nelle Fabriek de 21e editie van Design District plaats. Op het jaarlijkse vakevenement voor interieurdesign waren bijna 200 indoor- en outdoormerken te zien.

Bijna 200 merken op druk bezocht Design District

Het event trok 7184 bezoekers, vrijwel even veel als vorig jaar toen er 7111 belangstellenden over de vloer kwamen. De bezoekers waren ook vrijwel gelijk over de dagen verdeeld, met 2260 bezoekers op woensdag en 2458 en 2466 op de twee dagen erna.

De volgende editie van Design District vindt plaats op 21, 22 en 23 mei.

Harvink

Harvink maakt al 77 jaar op eigenzinnige wijze meubels in Nederland. De producent uit IJsselstein werkt met Nederlandse ontwerpers en toeleveranciers om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ook heeft het een eigen stijl ontwikkeld: het frame is altijd zichtbaar aan de buitenzijde.

In Rotterdam toonde Harvink onder meer de Kaap, een klassiek ontwerp met een rug en arm van gebogen Amerikaans notenhout en een geschuurd chromen frame. De witte lederen bekleding geeft de fauteuil nog extra cachet. De Kaap hocker maakt de fauteuil helemaal af. Overigens zijn de fauteuil en hocker ook met ander hout en andere stoffen verkrijgbaar.

harvink.nl

Fést

Het Amsterdamse meubelmerk Fést is het kindje van Femke Furnée. Bij het inrichten van haar eerste eigen appartement in 2013 zocht ze designmeubelen waarvoor ze niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Dat bleek lastig; reden voor haar om dat gat met Fést op te vullen: een interieurmerk met high-end design zonder daar een high-end prijskaartje aan te hangen.

De door de Duitser Martin Hirth ontworpen Alp fauteuil is daar een goed voorbeeld van. De op Design District in het grijs getoonde Alp Fauteuil is tijdloos maar modern, en zowel geometrisch als vloeiend van vorm. Bovendien zit de fauteuil opvallend lekker met een stevige steun in de rug.

festamsterdam.com

Outil.li

Outil.li komt dan weer uit Rotterdam, waar het alle lampen ontwerpt en produceert met gebruik van recyclebare en recyclede materialen. De lampen worden geprint wat de mogelijkheid geeft om met verrassende vormen te werken, zoals is gebeurd bij Cocon. De horizontaal hangende lamp heeft een licht asymmetrische vorm.

De Jello lamp daarentegen is ontworpen om verticaal te hangen en is bovendien heel strak vormgegeven. Toch is het ontwerp heel aantrekkelijk doordat in de lamp met verschillende kleuren wordt gewerkt; het geeft de lamp precies de juiste speelsheid.

Speciale aandacht gaat ook uit naar de bediening van de lampen. Outil.li heeft daarvoor de Dial ontwikkeld. Het apparaat ziet er qua vorm uit als de bovenste 10 cm van een petfles, maar dan van gekleurd materiaal. De lampen worden bediend door de Dial in zijn geheel te draaien, wat erg prettig aanvoelt door het juiste gewicht van de Dial.

outil.li