Belgisch onderzoek: interieur beïnvloedt ons welzijn

COCOON

Meer dan de helft van de Belgen denkt dat interieurinrichting ons welzijn beïnvloedt. Dit blijkt uit een opiniepeiling van de beursorganisatie van de COCOON-beurs en marktonderzoeksbureau Incidence.

De organisatoren van de beurs wilden meer te weten komen over hoe Belgen tegen decoratie en binnenhuisinrichting aankijken. De enquête werd gedurende een week online ingevuld door 1.035 Belgen ouder dan 18 jaar die ‘zelf instaan voor de inrichting van hun woning’.

52% van de respondenten gaf aan dat interieurinrichting van invloed is op hun welzijn. 81% van de respondenten gaf bovendien aan dat de woonkamer de ruimte is waar zij het meeste aandacht aan besteden. Daarnaast bleek uit het onderzoek ook dat voor 60% van de respondenten de inrichting van bijvoorbeeld restaurants invloed heeft op hun keuze voor een uitje en dat 48% van de Belgen interieurinspiratie opdoet bij grote merken en op de sociale media.

COCOON vindt van 17 tot en met 25 november plaats in Brussels Expo.

 

Thema's
Lees ook
De nieuwste trends

De nieuwste trends

Van 17 tot 25 november 2018 opent COCOON de deuren voor het brede publiek. De 29ste editie vindt plaats in Brussels Expo. Ieder jaar pakken de exposanten en organisatoren van de beurs uit met de decoratietrends van nu en voor de toekomst. “De aankleding van ons interieur is net zo belangrijk geworden als de manier waarop we ons kleden. Wie...