BekaertDeslee introduceert volledig circulaire matrashoes

BekaertDeslee introduceert volledig circulaire matrashoes

BekaertDeslee introduceert een volledig recyclebare matrashoes van polyester in samenwerking met Niaga® en TripleR. 

BekaertDeslee introduceert volledig circulaire matrashoes

Gemaakt van slechts één enkel schoon en oneindig materiaal, kan de hoes aan het einde van het gebruik worden gerecycled tot dezelfde of vergelijkbare producten.

Beginnend met de ambitie om naar een duurzaam productaanbod te gaan, zette BekaertDeslee een moedige stap toen ze zich eind vorig jaar tijdens de ISPA Sustainability Conference committeerden aan de Niaga-productontwerpprincipes®.

Op basis van een zogenaamde intentieverklaring gingen ze snel verder en werkten ze samen met Niaga® om de hoes te ontwerpen en te laten testen en goedkeuren door materiaalexperts met betrekking tot de recycleerbaarheid.  

BekaertDeslee: ‘Better together’

Met de introductie van hun 100% polyester matrashoes gemaakt voor circulariteit, onderstreept BekaertDeslee de kracht van 'better together'. Het gebruik van de Niaga-tag® op hun matrashoesproducten biedt de ingrediënttransparantie die nodig is voor het hergebruiken en recyclen van materialen in nieuwe matrassen of textiel van de hoogste kwaliteit.

Het QR-label op de Niaga-tag®, dat uniek is per cover, is mogelijk gemaakt door TripleR. Door digitale identificatie op artikelniveau mogelijk te maken, houdt het ontwerpers, fabrikanten, retailers, consumenten, inzamelaars, demontagebedrijven en recyclers gedurende de hele levensduur op de hoogte van een product.