Behaaglijk door het koude seizoen

24-09-2021
Behaaglijk door het koude seizoen

Nu de herfst en de winter in aantocht is, is het de vraag welk beddengoed en welke dekens geschikt zijn om een goede slaapkwaliteit te waarborgen. Een blik op de trends van slaapexpert allnatura.

Behaaglijk door het koude seizoen

De nachten worden langzamerhand weer langer en de temperaturen dalen. Hoe fijn is het om in een warm, zacht bed te liggen als het buiten koeler wordt. De stof van het beddengoed moet slijtvast en ademend zijn en in staat om voldoende vocht op te nemen. Katoen is hiervoor bij uitstek geschikt omdat het in een groot aantal variaties kan worden gebruikt.

Behaaglijk door het koude seizoen

Met het veelzijdige natuurproduct katoen kunnen zowel gladde en koele dekbedovertrekken als ruw, behaaglijk beddengoed worden gemaakt. Afhankelijk van de weving en de verwerking van het katoen draagt de stof dan verschillende namen zoals damast, batist, jersey en het vooral in de wintermaanden zeer populaire flanel. Flanel is aan beide zijden geruwd en kan warmte daardoor goed opslaan. Fijnflanel wordt gekenmerkt door een iets fijner en lichter uiterlijk.

Behaaglijk door het koude seizoen

Vooral voor kinderen is natuurlijk bedlinnen, zoals het crèmekleurige Comodo fijnflanellen bedlinnen van allnatura, belangrijk omdat er tijdens het slapen langdurig direct contact is met de gevoelige huid. De zachte flanellen stof is gemaakt van 100 procent katoen dat getest is op schadelijke stoffen en daarom ook zeer geschikt is voor mensen met een allergie. De Comodo-Colora versie biedt nog meer keuze met vier aantrekkelijke kleuren en een afwerking met steennoot knopen.

Knus op de bank
Met een donzig dekentje zijn de herfst- en wintermaanden ook een prima moment om de bank te gebruiken voor een snel dutje of gewoon een gezellig avondje lezen. Wollen plaids van verschillende natuurlijke materialen zoals wol, katoen, merino of fijn haar zorgen voor dat behaaglijke gevoel. Hun bijzondere voordeel: ze kunnen tot 33% van het eigen gewicht aan vocht opslaan zonder vochtig aan te voelen.

Het ademende vermogen van de deken voorkomt transpireren. Door hun restvetgehalte gaan wol en natuurlijk haar ook op natuurlijke wijze vuil tegen en neutraliseren zij vocht en zuur. Dekens van behaaglijk katoenpluche zoals de kleurrijke Cotona-Colora van allnatura hebben nog een voordeel: omdat ze in de machine gewassen kunnen worden, kunnen vlekken gemakkelijk verwijderd worden en kunnen ze bijvoorbeeld ook gebruikt worden in de tuin. En voor wie het graag wat luxueuzer heeft of iets aparts zoekt, omvat het ruime assortiment ook extravagante dekens van katoen- en wolmix met decoratieve stikselranden of een trendy used-effect.