Bedtextiel in de keten houden

14-07-2022
Used Returns.
Used Returns.

In samenwerking met Bedding House BV is onlangs hét platform voor hergebruikt bedtextiel, Circular Dreams®, gestart.

Used Returns.
Used Returns.

De missie van Beddinghouse en Circulair Dreams® is om gezamenlijk met fabrikanten, retailers, merken en klanten bedtextiel zolang mogelijk in de keten te houden en samen te werken aan een circulaire markt. Waar Bedding House zich richt op het ontwerpen en produceren van hoogwaardig kwaliteit en duurzame collecties, richt de startup zich op hergebruik en recycling, om zo samen de keten sluitend te maken. Circular Dreams® wil impact maken door van circulair consumeren het nieuwe normaal te maken vanuit het credo ‘Better Than New’.

Vintage.
Vintage.

Circular Dreams® selecteert al het verzamelde bedtextiel met zorg en verdeeld het in 3 categorieën voor de verkoop:

Imperfectly Perfect.
Imperfectly Perfect.

De Used Returns (1) zijn afkomstig van de retourstromen van de merken Beddinghouse, Beddinghouse x Van Gogh, vtwonen, Rivièra Maison, Pip Studio, Kardol en Oilily.

Circular Dreams- eigenaren Bart van Gorcum en Floris van Willigen.
Circular Dreams- eigenaren Bart van Gorcum en Floris van Willigen.

Vintage (2) is gebruikt beddengoed van consumenten dat Circular Dreams® terughaalt via verkooppunten van retailers met het Circular Dreams® take-back systeem. Circular Dreams® verzorgt de logistiek en biedt de retailer een ready-to-go pakket om mede koploper te worden in circulair ondernemen.

Alle ingezamelde producten worden op kwaliteit gecontroleerd, professioneel gewassen, gestoomd  en gestreken bij een hotelwasserij en weer duurzaam herverpakt. Als een product een weeffoutje heeft, wordt dit hersteld in het naaiatelier en verkocht als Imperfectly Perfect, goede kwaliteit textiel met een kleine afwijking (3).

Producten die niet door de kwaliteitscontrole komen worden gerecycled. Levensduur is de ultieme vorm van duurzaamheid. Pas als het product echt ‘op’ is wordt er ingezet op recycling.