Bamboewol en zijde

25-11-2022
AURORA
AURORA

In een perfecte dialoog tussen ambachtelijke traditie, productie-innovatie en een scherp oog voor duurzaamheid, breidt de Atmosphere collectie uit met nieuwe ideeën, accessoires en verfijnde objecten voor decor die de Giorgetti lifestyle compleet maken.

AURORA
AURORA

Ontworpen en ontwikkeld door het bedrijf en zijn artistiek directeur Giancarlo Bosio, zijn deze collecties in staat om unieke en originele omgevingen te creëren en de vele facetten van het dagelijks leven te onderzoeken.

HALOS
HALOS

Uit het gebruik van handgemaakte weefgetouwen van duizendjarige traditie worden bamboewol en zijden tapijten geboren, beslist eigentijds, die inspelen op de kracht van graphics en inspiratie putten uit de verbeelding van kinetische en optische kunst.

AURORA wordt gekenmerkt door het ontwerp van een lint dat zich op het oppervlak ontwikkelt volgens cirkelvormige spoelen en dat, dankzij de combinatie van kleuren, lijkt geanimeerd door een driedimensionaal effect. Gemaakt met de techniek van hand taftatura, op grond van de combinatie van materialen, geeft het tapijt een glanzend / ondoorzichtig effect terug, iriserend voor het licht.

HALOS, gemaakt met dezelfde techniek, wordt gekenmerkt door een meer organisch ontwerp. Een gradiëntgolfpatroon dat wordt gereproduceerd op het oppervlak van het tapijt geeft driedimensionaliteit dankzij het effect van licht.