Balans door asymmetrie

02-03-2023
Balans door asymmetrie

Met LINES lanceert Studio Piet Boon een nieuw concept in keukenontwerp op maat. Wat dit ontwerp uniek maakt is de asymmetrische balans.

Balans door asymmetrie

Waar de ontwerpers hun werk meestal vormgeven rond symmetrie, wordt hier balans gevonden door asymmetrie te omarmen. Het resultaat is een perfect gemengd lijnenspel dat deze keuken een onderscheidend gevoel geeft.

Balans door asymmetrie

LINES is Piet Boon’s eerste asymmetrische designkeuken. Ruwe, natuurlijke materialen gaan naadloos over in een strakke afgewerkte look. Een robuust stenen tafelblad dat lijkt te worden ondersteund door een flinterdun stalen aanrecht: LINES draait om visuele gelaagdheid. De dynamische mix van verschillende, soms contrasterende materialen versterkt het effect.

Balans door asymmetrie

Handgemaakte handgrepen zijn een belangrijk element in dat lineaire ritme. Als een stukje in de grotere puzzel helpen ze de ongelijksoortige elementen te verenigen. Gemaakt van hetzelfde flinterdunne materiaal als het aanrecht, brengen ze een gevoel van eenheid en balans. Het is de perfecte plek om samen te komen met vrienden en familie en rust te vinden in het dagelijks leven.