Award voor beste duurzame merk

11-10-2022
Award voor beste duurzame merk

De meest duurzame beddenwinkel van de Benelux, Bedaffair uit Heemstede, heeft de award voor beste duurzame merk in de wacht gesleept. Dat gebeurde op de vt wonen&design beurs 2022.

Award voor beste duurzame merk

De jury roemt het familiebedrijf omdat het vanuit overtuiging en zonder concessies enkel met natuurlijke materialen, zoals (herbruikbare) hennepwol, werkt. 

Award voor beste duurzame merk

De prijs is een van de Duurzaam Wonen Awards, die dit jaar in het leven zijn geroepen door de beurs in samenwerking met The Substitute. Dat is een platform voor het duurzame alternatief in interieur en verbouwing. Het idee achter de prijzen is om de beste klimaatvriendelijke woonoplossingen een podium te bieden.

Award voor beste duurzame merk

Bedaffair staat bekend om haar circulaire matrassen en boxsprings. De jury wijst erop dat er geen kunststof het bedrijf binnen komt. Bedaffair werkt in plaats daarvan met hennepwol, paardenhaar en biologische wol. Anders dan bij veel andere beddenbedrijven wordt niet in Aziƫ, maar dichtbij huis (in Europa) geproduceerd. Dat beperkt de milieu-impact door transport zo veel mogelijk beperkt en geeft zicht op de arbeidsomstandigheden.