Alles uit één assortiment

03-11-2022
Alles uit één assortiment

Voor de vloeren in de stijlvolle nieuwe woontorens Overkamp Park in Dordrecht werden producten gebruikt uit het assortiment ‘Installaties van LVT-PVC’, van de Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen F. Ball.

Alles uit één assortiment

Overkamp Park bestaat uit drie woontorens, waarvan iedere toren uit 53 luxe appartmenten en twee penthouses bestaat. In 40 appartmenten droeg Joker van der Wiel Interieur, in opdracht van particuliere opdrachtgevers, zorg voor de muren, raamdecoraties en vloeren. Het installeren van de vinyl en linoleum vloerafwerkingen werd daarbij uitbesteed aan specialist Dennis Sliep van C.Q. Vloeren uit Vlaardingen.

Stopgap Micro Rapid van F. Ball deed dienst om plaatselijk de ondergrond te repareren waar nodig.

Universele primer Stopgap P131 werd gebruikt om de ondervloer voor te bereiden op het egaliseren. Hiervoor kozen ze de heavy-duty egaline van F. Ball, Stopgap 300 HD.

Na het drogen van de egalisatie werden Luxury Vinyl Tiles (LVTs) en linoleum banen geïnstalleerd. F. Ball’s Styccobond F58PLUS, een sneldrogende, met vezels verrijkte, drukgevoelige vinyllijm  was ideaal voor het leggen van de LVT planken met hout-design, die in een visgraat patroon werden geplaatst.

In andere ruimtes brachten de stoffeerders Marmoleum banen aan van Forbo met Styccobond F54.