AkzoNobel’s Color of the year 2024

AkzoNobel’s Color of the year 2024

AkzoNobel’s Color of the Year 2024 heet Sweet Embrace™ en biedt houtbewerkers en ontwerpers van meubels, vloeren, kasten en bouwelementen de mogelijkheid om voor hun klanten in veranderende tijden een warme, serene en bevrijdende omgeving te creëren.

AkzoNobel’s Color of the year 2024

Sweet Embrace is een gastvrije roze pasteltint die is geïnspireerd op donsveren en avondwolken. Hij weerspiegelt de bevindingen uit wereldwijde trends, namelijk dat in een onzekere wereld mensen op zoek zijn verbinding en geruststelling. Daarnaast hebben ze behoefte aan vreedzame omgevingen en streven ze in hun dagelijkse ervaringen naar welbehagen.

AkzoNobel’s Color of the year 2024

Drie ‘kleurverhalen’ rond Color of the Year

AkzoNobel’s Global Wood Design Studio heeft drie unieke paletten (of ‘kleurverhalen’) rond de Color of the Year gecreërd:

* Transitioneel - een warm kleurverhaal

Dit herinnert ons aan thuis, een plek die veilig en goed voelt, door de tinten van steen, grond en klei te combineren.

* Cottage - een vreedzaam kleurverhaal

Roept de natuur en de essentie van het leven in gedachten, door de zachte groen- en blauwtinten van bos en zee te combineren.

* Eigentijds - een optimistisch kleurverhaal

Vrolijke kleuren die voor een glimlach zorgen en die met dromerige lilatinten, fluide grijstinten en moderne geeltinten de verbeelding en de creativiteit stimuleren.