80 Jaar Meubelbeurs Brussel & Brussels by Night

Schermafbeelding-2017-10-17-om-15.42.03-300x234

Begin november betekent voor de Europese meubelsector Meubelbeurs Brussel. Al 80 jaar lang een vaste afspraak in de beurskalender, ook voor de slaapondernemers en –fabrikanten, want al jarenlang is Brussels by Night in hal 6 een niet te missen hal vol noviteiten voor de slaapbranche.

Lieven van der Heede, directeur van de beurs meldt: “De deelnemerslijst voor 2017 is veelbelovend. Opnieuw worden 7 hallen van Brussels Expo gevuld met ongeveer 270 exposanten, waarvan meer dan 60 procent uit het buitenland komt. Aan de indeling wordt niet veel veranderd. Bezoekers weten graag waar ze iemand kunnen vinden. Toch betekent dat niet dat er op de beurs geen ontdekkingen te doen zijn! De vernieuwing voor deze 80ste Meubelbeurs Brussel zit in de nieuwe huisstijl, en – belangrijker – bij de vele premières die bij de exposanten te vinden zijn.”

Slapen buiten hal 6

Er zijn verschillende interessante nieuwe namen of oude bekenden die opnieuw de weg naar Brussel terug hebben gevonden. “Als het gaat om bedden, dan komt Maxdivani met een totaal nieuw label. Met Brera58 brengen ze voor het eerst sofabedden, in leder, stof en microvezel. Brera58 wordt volledig apart in de markt gezet, en krijgt dan ook een eigen stand.” In hall 9 is het instapsegment van de markt te vinden onder de noemer Mozaïek. "En ook hier zijn enkele nieuwe gezichten en aanbieders van slaapcomfort te vinden, zoals Kretschmar, Forbed en Padvaiskas."

Brussels by Night

Het gros van het slaapcomfort is natuurlijk te vinden in Brussels by Night in hal 6. “De bekende Belgische namen zijn allemaal aanwezig: Revor Group, Veldeman Bedding, LS Bedding met Magnitude en Nox, Kreamat, Van Landschoot, Recor Bedding, Polypreen, Elsach en Nill Spring. Green Sleep is terug van een aantal jaar weggeweest, en brengt zoals de naam al laat vermoeden ecologisch slaapcomfort, volledig gemaakt in België. Boone, Van Houdt, Jooken en Mathy by Bols brengen geen bedden op zich, maar slaapkamermeubilair. Boone specialiseert zich in plaatsbesparende oplossingen, Mathy by Bols in kinder- en jeugdkamers. Custom8 is een spin-off van de KU Leuven en specialiseert zich in technologische slaapoplossingen.” Ook Nederland is goed vertegenwoordigd in deze slaaphal, met Norma, Avek, Perzona, Mahoton, M-Line, Boxspring Design, Heavens, Mérens, Cartel Bedding en slaapkamermeubilair van Van Os. Andere belangrijke internationale namen zijn Serta en Yatsan. En je vindt er ook aanbieders van bedtextiel, bijvoorbeeld Carlina/Goodnight, Soraya, Brinkhaus en Brun de Vian Tiran. “De 80ste verjaardag van de Meubelbeurs wordt in Brussels by Night in de verf gezet met enkele bedden uit lang vervlogen tijden, met dank aan Veldeman Bedding.”

Het aftellen naar november is officieel begonnen. Tot dan!