Ingetogen, chique en gastvrij

In opdracht van DWS Alternatives GmbH, heeft EGM interieur het integrale ontwerp gemaakt voor de revitalisatie van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond van het bedrijfsverzamelgebouw in Diemen. Hiervoor is de begane grond opnieuw ingedeeld en ingericht waarmee het kantoorgebouw open, flexibel en toekomstbestendig is. 
Ingetogen, chique en gastvrij De bovenste verdiepingen van het pand zijn opnieuw ingericht door Fokkema & Partners Architecten en bestaan met name uit kantoorruimtes waarvan Zorginstituut Nederland de huurder is. De look & feel van de begane grond diende aan te sluiten op de uitstraling van deze huurder.
In het interieurontwerp van EGM staan de verschillende eindgebruikers centraal. Een multifunctionele begane grond was daarom een must in het ontwerp. En om zowel te voldoen aan huidige wensen als ook in te spelen op toekomstige ontwikkelingen is er maximale flexibiliteit gerealiseerd. Hiervoor is gevarieerd met open- en geslotenheid, vast en los meubilair, materiaal en kleurgebruik.

Ingetogen, chique en gastvrij
De ontvangstruimte oogt vriendelijk met het markante receptiemeubel, afgewerkt met warm notenhout dat direct als herkenningspunt in het oog springt van bezoekers. Het gehele ontvangstgebied wordt verlicht door de hoge raampartijen en designerverlichting die via dynamische lijnen in het plafond verwerkt is.
De route naar het wachtgebied, waar men in moderne en knusse zitjes kan plaatsnemen, is meteen zichtbaar achter het receptiemeubel. De ruimte oogt allesbehalve een typische multi-tenant omgeving. Met veel aandacht voor materiaal- en kleurgebruik is een luxe uitstraling gerealiseerd.
Ingetogen, chique en gastvrij Duurzame afwerking
De uit het oude kantoor hergebruikte glazen puien kunnen desgewenst door middel van gordijnen afgeschermd worden voor meer privacy. De boardroom heeft een zakelijke en chique uitstraling door het blauw-beige kleurgebruik in combinatie met de houten vergadertafel en speelse verlichting. Dezelfde verlichtingselementen komen terug in het restaurant.
Het aanbod in het restaurant wordt deels lokaal betrokken zoals van een tuinder, kweker en bakker. Het zitgedeelte in en rondom het restaurant bevat verschillende typen zitjes die de ruimtelijkheid versterken en voorzien in de behoeften van verscheidene huurders.

Extra beveiligde schil
Met behoud van het open karakter op de begane grond is de benodigde extra beveiligingsschil voor bovengelegen verdiepingen gerealiseerd. Een grote trap en eigen ingang is via beveiligingspoortjes bereikbaar. Ingetogen, chique en gastvrij

Messe Benelux Nederland BV