60 jaar Beatles

01-09-2022
60 jaar Beatles

Met in het jaar 2022 de 60e verjaardag van de eerste single van de Beatles, worden deze iconische en psychedelische vintage posterprints van Richard Avedon van de Beatles extra bijzonder.

60 jaar Beatles

In 1967, op het hoogtepunt van het ‘Flower Power’-tijdperk, ontmoette de veelgeprezen Amerikaanse mode- en portretfotograaf Richard Avedon de Beatles in Thompson House, Londen. In opdracht van Look Magazine maakte hij een reeks individuele portretten van de fab four, maar hij bedekte prints met psychedelische Day-Glo-kleuren en symbolische attributen. Ze werden voor het eerst gepubliceerd in de editie van Look Magazine van 9 januari 1968 in de VS en je kon je eigen set van ‘Flame Bright John, Flower Power Paul, Mystic George and Dove Loving Ringo’ postorderen .

Ze werden ook te koop aangeboden in Stern Magazine in Duitsland, The Daily Express in Engeland en Varagids in Nederland. 

Alle 4 drukken waren gelijktijdig in 1967 en er waren 4 verschillende drukkers, één uit elk land die de posters voor hun respectieve publicatie afdrukten. De Look Magazine-exemplaren, die hier worden getoond, zijn de grootste, zeldzaamste en meest verzamelbare van elke serie.

Orson &Welles verkoopt alleen originele vintage posters en limited edition prints.