50ste editie

23-01-2023
50ste editie

F. Ball, de Britse fabrikant van egaliseermiddelen en vloerlijmen, heeft ook dit jaar weer zijn Aanbevolen Lijm Gids (RAG ®) gepubliceerd. Met dit keer wel een hele bijzondere mijlpaal, want het is de 50e editie van dit uitgebreide en vertrouwde naslagwerk voor vloerenexperts.

50ste editie

Met de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) kunnen stoffeerders snel nagaan welke vloerlijm van F. Ball het meest geschikt is voor welke vloerafwerking. Wel 6.000 afwerkingen staan in de gids, van meer dan 200 bekende internationale merken. Of het nu gaat om LVT/vinyl, pvc, tapijt, tapijttegels, laminaat, hout, kurk, de gids biedt het meest uitgebreide naslagwerk dat er is voor het kiezen van de juiste vloerlijm.

De lijmadviezen komen tot stand na een nauwgezet programma van 56 dagen waarin vloerafwerkingen diverse testen ondergaan in de speciaal daarvoor ingerichte testfaciliteiten van het bedrijf. Bovendien geven de fabrikanten van de vloerafwerking daarna hun goedkeuring, voordat hun product in de gids wordt opgenomen.

Iedere aanbeveling, en de resulterende lijmhechting, draagt F. Ball garantie. Die is geldig voor de levensduur van de vloerinstallatie, zolang men het advies wat betreft vloervoorbereiding en het verwerken van de producten opvolgt. Dat geeft een bepaalde rust, te weten dat er garantie op staat.