Slapen op vakantie

mattress-2489612_1280-300x200

Meer dan de helft van de Nederlanders blijkt niet goed te slapen op vakantie. Slechts elf procent slaapt op reis beter dan thuis. Dat blijkt uit onderzoek van Dekbed-Discounter.nl onder ruim drieduizend Nederlandse vakantiegangers. Bij de slechte slapers is een slecht matras in 49 procent van de gevallen de boosdoener.

De grootste boosdoener ’s nachts is een kuil in het matras, zo blijkt uit het onderzoek van Dekbed-Discounter.nl. Deze houdt maar liefst 28 procent van de reizigers uit hun slaap, op de voet gevolgd door een te hard matras (27 procent). Andersom kan ook: 16 procent geeft juist aan dat de vakantiematras te zacht is. Nog eens 22 procent van de Nederlanders ligt wakker van loszittende veren. Hekkensluiter is een te klein matras, deze houdt acht procent van de vakantiegangers uit zijn slaap.

Muggen en andere insecten houden 19 procent van de reizigers wakker. Daarnaast kan 16 procent niet slapen door het lawaai van andere vakantiegangers. Tot slot wijt 6 procent het wakker liggen aan een te lichte kamer en valt nog eens 6 procent niet in slaap doordat het beddengoed te warm of juist te koud is.

Oprichter van Dekbed-Discounter.nl Niels Verwij verbaast zich over de resultaten. “Als het érgens belangrijk is om een goede nachtrust te krijgen, dan is het wel op vakantie. Ik vind het stuitend dat veel hotels en vakantiehuizen onvoldoende investeren in fatsoenlijke matrassen. Je kunt een hotelkamer nog zo leuk inrichten, als de kwaliteit van de matras ondermaats is zullen klanten niet snel terugkeren.”

Lees ook
Eigen beddengoed mee op vakantie

Eigen beddengoed mee op vakantie

Meer dan de helft van de Nederlandse vakantiegangers neemt zijn eigen beddengoed mee op reis, zo blijkt uit een onderzoek van Debed-Discounter.nl. Deze webwinkel in beddengoed in de Benelux vroeg 2400 vakantiegangers in wat voor accommodatie zij zullen verblijven en of zij hun eigen kussen en dekbed zullen meenemen. Uit het onderzoek bleek dat 83%...

Bedden huren

Het schijnt wel vaker te gebeuren: je ligt in bed maar je kunt de slaap niet vatten. Na uren woelen besluit je vervolgens dat het tijd is voor een nieuw bed. Maar wordt het echt een nieuw bed? ‘tweeduizend tot vijfduizend euro voor een bed neerleggen is veel geld’, vertelt ondernemer Niels Verwij aan rtlz. En zo kwam hij op het idee van beddenverhuur. Het huren van een boxspring bij Verwij werkt als volgt: Je kiest een model, waarvoor je 29,95 tot 59,95 euro per maand betaald. Vervolgens kun je zelf kiezen welke afmetingen, welk hoofdbord, welke bekleding, welke kleur en welk matras je wilt. Het...