Fifth Avenue duurste winkelstraat

New York's Fifth Avenue heeft haar positie als 's werelds duurste winkelstraat heroverd, met een tophuurprijs van €21.076 per m2 per jaar.

Fifth Avenue duurste winkelstraat
Fifth Avenue duurste winkelstraat
Fifth Avenue duurste winkelstraat

De koppeling van de Hongkong-dollar aan de Amerikaanse dollar heeft Hongkong geholpen een hoge positie te behouden op de tweede plaats in 2022, waarbij Tsim Sha Tsui met €15.134 per m2 per jaar Causeway Bay verdringt van de eerste plek. Op de derde plaats staat de Via Montenapoleone in Milaan (€14.547 per m2 per jaar), die voor het eerst de duurste winkelstraat van Europa is en daarmee boven New Bond Street in Londen en Avenue des Champs Élysées in Parijs uitstijgt.

De P.C. Hooftstraat in Amsterdam is de duurste winkelstraat in Nederland met een tophuurprijs van EUR 2.650 per m2 per jaar en neemt hiermee de positie over van de Amsterdamse Kalverstraat, tot voor de pandemie de duurste winkelstraat in Nederland. De P.C. Hooftstraat is hiermee ook de hoogst genoteerde Nederlandse winkelstraat op de wereldwijde ranglijst.

Het toonaangevende rapport 'Main Streets Across the World' van Cushman & Wakefield, dat voor het eerst werd gelanceerd in 1988, volgt de topwinkelstraten in 92 steden en rangschikt de duurste op basis van huurwaarde, met behulp van eigen gegevens van Cushman & Wakefield.