Breed scala duurzame verlichtingsoplossingen

Op Light + Building van 2 tot 6 oktober in Frankfurt am Main toont LEDVANCE nieuwe verlichtingsoplossingen.

Breed scala duurzame verlichtingsoplossingen | Meubel
Breed scala duurzame verlichtingsoplossingen | Meubel

Deze innovaties omvatten onder meer de nieuwste generatie IndiviLED, een modulair en duurzaam LED armatuur met vervangbare componenten voor eenvoudig onderhoud, dimbare LED buizen voor DALI 2.0 en het VIVARES lichtmanagementsysteem, dat in de Zigbee versie het BIOLUX Human Centric Lighting systeem integreert.

Dr. Oliver Vogler, Managing Director Western Europe bij LEDVANCE: ‘Het EU-brede verbod op de productie van fluorescentielampen en halogeenlampen, tot september 2023 betekent een keerpunt voor de hele verlichtingsindustrie. De fluorescentielamp wordt vanaf volgend jaar als 'inefficiënt' beschouwd. Wij bieden het breedste scala aan duurzame oplossingen van één leverancier, van een eenvoudige retrofit vervanging door LED lampen tot een complete nieuwe installatie van LED verlichtingssystemen, idealiter inclusief sensoren,.’

De nieuwe generatie IndiviLED is een duurzaam LED armatuur voor kantoortoepassingen met vervangbare componenten voor eenvoudig onderhoud. De nieuwe IndiviLED is het eerste EVERLOOP armatuur in het LEDVANCE assortiment. Achter dit innovatieve concept zitten armaturen met vervangbare drivers en LED modules: dankzij het modulaire ontwerp kunnen in de toekomst nieuwe sensoren en andere componenten worden ingebouwd. De LED module is robuust en werkt met SELV (Safety Extra Low Voltage), zodat vervanging zonder technische knowhow mogelijk is.