Krachtige maar eenvoudige esthetiek

Leolux stelt vol trots designer Sylvain Willenz voor. Speciaal voor Leolux ontwierp hij de elegante, maar eenvoudige en krachtige Baani eetkamerfauteuil.

Het is zijn eerste ontwerp voor Leolux, maar met 15 jaar ervaring weet Sylvain als geen
Krachtige maar eenvoudige esthetiek
Krachtige maar eenvoudige esthetiek

Het is zijn eerste ontwerp voor Leolux, maar met 15 jaar ervaring weet Sylvain als geen ander wat de klanten graag willen.

Sylvain Willenz (Brussel, 1978) woonde in de VS, België en Engeland. Aanvankelijk wilde hij striptekenaar worden, maar uiteindelijk koos hij toch voor het ontwerpen van producten. Hij studeerde aan het Royal College of Art in Londen en studeerde af en opende zijn eigen Design Office in Brussel in 2004.

Sylvain wordt beschouwd al één van de meest invloedrijke Belgische creatieven. In 2009 werd hij uitgeroepen tot Belgisch Designer Van Het Jaar. Kenmerkend is zijn krachtige maar eenvoudige grafische esthetiek. Sylvain is gefascineerd door productietechnieken en heeft aandacht heeft voor ieder detail. In de loop der jaren ontwikkelde Sylvain een eigen stijl van ligne claire, die zijn eenvoudige, elegante en grafische ontwerpen herkenbaar en uniek maakt.

Met een klein team in Brussel ontwikkelt hij krachtige en tijdloze producten (meubelen, verlichting en textiel) voor een groot publiek. Industrieel vakmanschap is voor Sylvain net zo belangrijk als innovatie, en het ontwerpbureau focust op kwaliteit en intelligent materiaalgebruik.