Beurzen Frankfurt afgelast

Met het oog op de exponentiële verslechtering van de pandemische situatie wereldwijd en de daarmee gepaard gaande aangescherpte reis- en contactsituatie regelgeving, worden de consumentengoederenbeurzen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld voor januari 2022 en Ambiente voor half februari 2022 geannuleerd.

Beurzen Frankfurt afgelast

De versoepeling van de pandemische situatie waarop in december nog gehoopt werd, is niet meer in zicht. In plaats daarvan verslechtert de situatie wereldwijd met een enorme, onvoorspelbare dynamiek. Deze extreme verslechtering als gevolg van de verspreiding van het Omicron-virus in Europa en Duitsland maakt het momenteel onmogelijk voor Messe Frankfurt, als organisator van de toonaangevende internationale beurzen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld, evenals Ambiente, om aan hun data eind januari en half februari in Frankfurt te houden 2022.

Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt: ‘Omdat de trendgerichte ordercycli van de internationale consumptiegoederenindustrie een jaarlijks evenement vereisen aan het begin van het jaar zou een verschuiving naar de tweede helft van het jaar niet voldoen aan de behoeften van de exposerende bedrijven en bezoekers.’