Ode aan klassiekers

Ontwerper Maartje Mastboom heeft voor Yumeko een collectie ontwikkeld die een ode is aan een aantal tijdloze klassiekers. Ambacht en handwerk zijn twee sleutelbegrippen.

Ode aan klassiekersOde aan klassiekersOde aan klassiekersOde aan klassiekers

Wanneer de dagen korter worden, keren we naar binnen. We kruipen het liefst zo dicht mogelijk tegen elkaar aan - of in een boek - op de bank, in een warm bad, of natuurlijk in bed. We hebben meer aandacht voor wat dichtbij is, wat ons omringt, wat ons omarmt. En wanneer we dit koesteren en voeden met liefdevolle aandacht, omarmen we het terug.

De nieuwe herfst/winter collectie van Yumeko ‘Omarming’ is gebaseerd op die intuïtie; een liefdevolle omarming van al wat is; de wind waait zoals die waait, de bladeren verkleuren en dwarrelen wiegend naar de grond. Ontwerper Maartje Mastboom eert met haar nieuwe collectie een aantal klassiekers en kleuren uit het reeds bestaande palet, met extra aandacht voor ambacht en handwerk. Zo zien we diepe, natuurlijke herfstkleuren als Terracotta, Dark Olive en Blush Rose. Daarnaast is in samenwerking met The Knitwit Stable plaids ontwikkeld, gebreid in Nederland van duurzame wol.

Klassiekers
Tijdloze klassiekers zoals een ruit en een chambray zijn uitgevoerd in moderne, duurzame materialen, in het milieuvriendelijke katoen Tencel. Zo is er een ruit van katoen Tencel in Blush Rose in combinatie met een chambray – een oude weeftechniek waarbij een gekleurd garen en een wit garen de stof samen een subtiel, speels effect geven. De klassieke streep in flanel is nu ook verkrijgbaar in een winterse Stone Brown.

Kleuren
Er zijn heerlijke nieuwe, herfstige kleuren zoals Terracotta en Mauve in percal katoen. Ook hier betreft het een lichte uitbreiding van Yumeko’s bestaande kleurenspectrum. Zo is er de Red Velvet in een superzachte kwaliteit flanel en een Dark Olive in katoen satijn. Verder zijn er vijf verschillende double faces in percal katoen toegevoegd. Door nieuwe combinaties te maken met bestaande kleuren, ontstaan er nieuwe paletten, zoals de SandyBlush in katoen satijn. In percal zijn deze vooralsnog alleen verkrijgbaar als éénpersoons formaat.

Producten
Nieuw in het assortiment is de haarhanddoek. Een handdoek die makkelijk om het hoofd kan worden geknoopt na een wasbeurt. Deze is gemaakt van restmateriaal dat ontstaat bij de productie van badgoed en is verkrijgbaar in Pure White, Warm Taupe en Dark Grey. Het katoen van deze haarhanddoeken is 100% biologisch en Fairtrade. Verder is  een kimono van duurzaam gewassen linnen toegevoegd in Blush Rose. En om jezelf echt te verwennen meteen letterlijke omarming is er ook een poncho van gebreid, 100% biologisch katoen in Grey Melange, om lekker onder te kruipen. In hetzelfde materiaal en kleur is er een slaapmasker beschikbaar voor een fijne nachtrust.