Alle lichten op groen voor DOMOTEX 2022

DOMOTEX is klaar voor haar 2022-editie, net zoals de sector. Dankzij de nieuwe verordening in Nedersaksen kunnen vakbeurzen weer plaatsvinden ongeacht het aantal deelnemers.

Alle lichten op groen voor DOMOTEX 2022

Bovendien vervalt de quarantaineplicht voor deelnemers komend uit hoogrisicogebieden.

De nieuwe versoepelingen, de 3G-toegangsregel (gevaccineerd, getest of genezen) en het hygiëneconcept zorgen er samen voor dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om DOMOTEX 2022 te laten plaatsvinden.

Voor buitenlandse deelnemers die de vakbeurs maximaal 5 dagen bezoeken, die reizen vanuit een hoogrisicogebied, ongeacht ze wel of niet zijn ingeënt met een door de EU-erkend vaccin, vervalt de quarantaineplicht. Als zij zijn gevaccineerd, getest of genezen, dan moeten zij dus niet langer in quarantaine. Voor gevaccineerde reizigers uit een hoogrisicogebied is een test zelfs niet nodig. Voor reizigers uit een laagrisicogebied was de quarantaineplicht reeds niet van toepassing.

De quarantaineplicht geldt enkel nog voor deelnemers uit gebieden met zorgwekkende coronavirusvarianten. Momenteel zijn er wereldwijd geen dergelijke gebieden.

DOMOTEX 2022 vindt plaats van 13 t/m 16 januari 2022.

Klik hier voor een actueel overzicht van de risicogebieden