Fatboy verkocht

Vendis Capital heeft aangekondigd dat het Fatboy, een iconisch lifestyle merk, heeft verkocht aan Calligaris, een Italiaanse leider in de wereldwijde markt van premium design meubelen, in handen van investeringsmaatschappij Alpha Private Equity. 
Fatboy verkocht
Fatboy is een iconisch, in Nederland gevestigd lifestyle merk met bewezen innovatiekracht, een sterk digitaal platform en een wereldwijde distributie. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich ontwikkeld van het aanbieden van de originele zitzak tot een cross-categorie design merk met een uitgesproken collectie van verlichting, indoor & outdoor meubilair en onderscheidende accessoires.
Sinds de investering van Vendis Capital in 2017 is het bedrijf getransformeerd van een door de oprichters aangestuurde organisatie naar een bedrijf dat wordt geleid door een breed en ervaren team onder leiding van CEO Petra Vos. Er werden aanzienlijke investeringen gedaan in het merk via een multi-channel marketingaanpak. Er werd een gestructureerd productontwikkelingsproces geïmplementeerd dat heeft geleid tot voortdurende lanceringen van nieuwe productinnovaties en levenscyclus verlengende lijnextensies en renovaties; en de digitale groeistrategie werd versneld wat resulteerde in een sterke groei in alle belangrijke regio's.