Bezoekers kijken uit naar Interieur Collectie Dagen

 Het aftellen naar de eerste beurzen na een periode van voornamelijk online productpresentaties is nu begonnen. Een van de beurzen die kort na de zomer haar deuren gaat openen is Interieur Collectie Dagen (InCoDa), en wel op 12, 13 en 14 september. Er staat aankomende editie veel te gebeuren voor de interieurprofessional tijdens de vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering. 
Bezoekers kijken uit naar Interieur Collectie DagenBezoekers kijken uit naar Interieur Collectie DagenBezoekers kijken uit naar Interieur Collectie DagenBezoekers kijken uit naar Interieur Collectie DagenBezoekers kijken uit naar Interieur Collectie DagenBezoekers kijken uit naar Interieur Collectie Dagen
‘We kijken enorm uit naar september. We zijn al een tijdje bezig met nieuwe ideeën voor InCoDa, namelijk sinds eind 2019, en nu mogen we eindelijk weer iedereen verwelkomen en inspiratie delen. Eind mei liet de beursorganisatie weten dat er een grootschalige enquête is gehouden onder de bezoekers van InCoDa met het resultaat dat maar liefst 86% uitkijkt naar InCoDa. Eindelijk kan de specialist in de woning- en projectinrichting weer de laatste collecties, innovaties, (kleuren)trends en het ambacht live ervaren en natuurlijk elkaar weer face-to-face spreken in een inspirerende en veilige omgeving,’ zegt Mascha de Bruin, namens InCoDa.

Trendpresentatie
Het team werkt al een tijdje aan een vernieuwde manier van een presentatie waarin de bezoeker de laatste (kleuren)trends ontdekt. De samenwerkingspartners zijn nu officieel bekend, namelijk trendanalist Niek De Prest en stylist Yvonne Teijgeman. De presentatie van de laatste trends zal zowel in de vorm van een lezing zijn als van een fysiek gestileerde presentatie door middel van de nieuwste collecties van InCoDa’s deelnemers. Tot slot zal ook het eerste trendboek van InCoDa gedeeld worden om de interieurprofessional te ondersteunen met meer inspiratie dan ooit tevoren.

Aanbod
Ondanks de uitdagende tijd staan er maar liefst 200+ mooie merken bij de bijna 100 exposanten aankomende editie. De beursvloer van InCoDa bestaat uit verschillende exposanten uit diverse segmenten, zoals ADO Goldkante, Aristide, B&C Raamdecoratie, BD Line, Belakos Flooring, BerryAlloc, BN Walls, Casadeco – Caselio, Cerriva, Hamat, INSIDE Blinds, Interfloor, Interstil Benelux, INTR, Koninklijke Peitsman, Louis de Poortere, Masureel, McVeer Collections, Moduleo, Plinten & Profielen Centrale, Prestigious Textiles, Therdex, Toppoint, ToverBenelux, Uzin Utz, Van Sand, Vivafloors en Vyva Fabrics.

Nieuwe productgroep
Aankomende editie wordt ook de nieuwe productgroep tegels geïntroduceerd op InCoDa. Verschillende deelnemers bieden ook voor deze productgroep lijmen, kitten, egaliseermiddelen en gereedschap. Echter is de eerste deelnemende tegelproducent ook een feit, namelijk Cerriva. Het bedrijf is al meer dan 20 jaar een gevestigde naam in de keramische wereld. Op de nieuwspagina van InCoDa’s website is ook een interview (‘InCoDa interviews | Fysieke winkel blijft belangrijk, maar vraagt om meer beleving en toekomstgerichte visie op consumenten’) met het merk te lezen. Zaken waaronder Cerriva’s eyecatchers voor de retail, de contractmarkt, de trends in tegels en kansen die zij zien worden in het interview besproken.

Ambacht
Een vast onderdeel van InCoDa zijn natuurlijk de nationale kampioenschappen. Ook dit jaar vinden het NK Parketleggen en het NK Woning- en Projectstofferen weer in volle glorie plaats. Het NKWP wordt georganiseerd in samenwerking met het Hout- en Meubileringscollege (HMC), INretail, Branchevereniging Projectinrichting (BVP) en Dave Amweg van Ocs Interiors. Het NK Parketleggen vindt plaats in samenwerking met Platform Parketbranche. Daarnaast wordt er dit jaar een speciaal voor de aanbieders van parket een Parketpaviljoen neergezet in samenwerking met het blad Parketblad. Hier staan netwerken, innovaties en demo’s centraal.

Veilig en verantwoord
Natuurlijk is ieders veiligheid de nummer één prioriteit voor beursorganisator Easyfairs. Alle denkbare protocollen staan klaar, zodat InCoDa weer veilig en verantwoord opgestart kan worden. Onlangs zijn deze gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Easyfairs voor haar locatie in Gorinchem succesvol beoordeeld door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. De Covid-19 maatregelen worden in acht genomen zoals die gelden voor september.