100% recyclebaar design

12-12-2022
100% recyclebaar design

Sinds november 2022 heeft Wilkhahn naast de Yonda vergaderstoelen ook de Yonda Lounge geïntroduceerd. Deze bestaat uit draaibare gestoffeerde lounge stoelen, bijzettafels en draaibare hockers.

100% recyclebaar design

Eerder dit jaar introduceerde Wilkhahn de Yonda vergaderstoel. De zitschalen van de Yonda vergaderstoelen worden gemaakt van Bio composiet, wat bestaat uit 70% herwonnen polypropyleen en 30% lokaal gewonnen afvalhout. De Yonda is hiermee 100% recyclebaar. Bio-composiet wordt in Duitsland gewonnen.

100% recyclebaar design

Het design van Yonda is geïnspireerd door het jaren 50-60 ontwerp ‘The Leowald chair’, ontworpen door Georg Leowald. De designers van Neuzig-Grad Design hebben dit ontwerp als leidraad genomen voor het design van de Yonda.

100% recyclebaar design

Yonda is leverbaar met verschillende onderstellen: 4 poots stalen frame en een eiken massief onderstel van FSC-hout. Draaibare 4- en 5-teens onderstellen, met als optie een 3D verend element onder de zitting voor extra comfort. Het is ook de start van een nieuw en warm Pantone kleurenpalet zoals Siena rood en smaragdgroen naast de vier andere basiskleuren.

De kuipen zijn zowel ongestoffeerd als gestoffeerd leverbaar, met als extra optie de Y-vormige stiknaden in de zitting. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe stofvarianten met Re-Wool en Oceanic in de collectie, wat de ‘groene beleving’ optimaal maakt.