Stand woonbarometer: -4,08

Barometer

Vakweekblad Meubel geeft wekelijks de stand van de branche weer in de Woonbranche Economische Barometer. De barometer is opgebouwd uit een aantal marktcijfers die sterk bepalend zijn voor de woonbranche, zoals het consumentenvertrouwen, producentenvertrouwen, indexcijfers over de woningmarkt en het indexcijfer van de weekomzetmutaties van woondetaillisten in Nederland.

De afgelopen week zijn er weer nieuwe marktcijfers bekend gemaakt over de woningmarkt, het consumenten- en producentenvertrouwen. Deze componenten hebben veel invloed op de stand van de woonbranche economische barometer. Met name de nieuwe cijfers over de woningmarkt, die minder positief zijn dan de voorgaande maand, drukken de stand van de barometer. De barometer moest de afgelopen week bijna vier punten inleveren en sloot de week af op een stand van -4,08. De omzetcijfers van de woondetaillisten lieten wederom een verslechtering zien ten opzichte van de voorgaande week. Het indexcijfer van de weekomzetmutaties eindigde de week op een slotstand van -23,9. Dat is de laagste stand sinds juli 2013. Ruim de helft (51 procent) van de woondetaillisten noteerde de afgelopen week een omzetdaling ten opzichte van de week daar voor.

Elke week Meubel ontvangen? Een proefabonnement van twee maanden heeft u al voor 30 euro. Kijk hier voor meer informatie over abonnementen.