Probilex start door

Er is met een investeringsmaatschappij en de curator overeenstemming bereikt over een doorstart voor Probilex. Dit positieve nieuws volgt na het faillissement dat op 4 februari werd uitgesproken. Door de snelle doorstart kan de productie, de orderportefeuille en het huidige klantenbestand in handen blijven van het vernieuwde, afgeslankte Probilex. Niet rendabele activiteiten worden afgestoten en via een doordachte manier van outsourcing elders ondergebracht.

Probilex kan haar nieuwste collecties daardoor toch presenteren tijdens de vakdagen 2014 in het HTC te Nieuwegein. Verkoopagenten Pompe en De Groot presenteren daar de nieuwe collectie Ode, die in Nieuwegein haar Nederlandse première beleeft. De collectie Ode kan gezien worden als een eerbetoon aan de overleden oprichter Peter van Dongen, maar ook als de start van ene nieuwe periode. “Probilex blikt met respect terug op haar verleden, maar leeft nu volop in het heden en omhelst de toekomst.”

Grote kracht achter deze doorstart, zowel qua financiering als qua outsourcing van delen van de productie, is de Belgische meubelfabriek Mintjens.