Nederland partnerland Ambiente 2018

nbhv1-image-250x167

Nederland is volgende maand het partnerland van vakbeurs Ambiente in Frankfurt. Het beursaanbod omvat interieur- en consumentenproducten.

De status van partnerland houdt onder meer in dat bezoekers kunnen kennismaken met een keur aan producten van volgens de organisatie hoogwaardige designkwaliteiten. Onder leiding van vormgever Robert Bronwasser wordt op de beurvloer een tentoonstelling ingericht met designartikelen uit Nederland. De presentatie geldt als een etalage voor de prestatie die in Nederland wordt geleverd op het gebied van innovatief vormgegeven consumentenproducten.

De prominente rol van Nederland op Ambiente 2018 werd vorig jaar bezegeld met de overhandiging van de ‘Partnerland Globus’ aan de Nederlandse consul-generaal in Duitsland Anton Lansink (foto, midden). Ambiente trekt jaarlijkse duizenden bezoekers uit een kleine honderd landen. De vakbeurs wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 13 februari. (Bron/Beeld: Ambiente/Messe Frankfurt.)

Lees meer artikelen over
Gerelateerde artikelen
Nederland gastland-af

Nederland gastland-af

Ambiente 2018 is voorbij. En daarmee voor dit jaar ook Nederland als partnerland van de vakbeurs in Frankfurt. India loopt zich inmiddels warm als het partnerland voor de beurseditie van 2019. De overdracht van Nederland van de ‘Partnerlandglobus’, symbool voor de status van een land op de beursvloer, aan India werd bijgewoond door (op de foto van...

Ambiente 2016: Creativiteit, trendgevoeligheid en oog voor het milieu

Ambiente 2016: Creativiteit, trendgevoeligheid en oog voor het milieu

  In Meubel 11 is een uitgebreid beursverslag te lezen van Ambiente, de beurs voor 'non-food consumer goods' in de Messe Frankfurt. Alles is er te vinden, duidelijk gesegmenteerd in de verschillende hallen, van meubelen tot en met serviezen. De drukbezochte editie 2016 van Ambiente (137.000 bezoekers) kende een aantal vertrouwde ingrediënten:...