Designday 2018: The Beauty of Waste

nb39-logo_designday@2x-300x159

Het thema van Designday in Maastricht is dit jaar The Beauty of Waste. Een actueel thema, aangezien steeds meer ontwerpers, architecten, bedrijven en organisaties zich bezighouden met duurzaamheid, afvalstromen en de circulaire economie.

In een uitgebreid programma met lezingen en workshops laat Designday zien dat ontwerpers de meest creatieve ideeën bedenken om het probleem van (zwerf)afval op te lossen. Bekende én beginnende getalenteerde ontwerpers zullen reflecteren op drie thema’s: Recycle, Re-use en Prevent. Daarnaast zijn er kleine mini expo’s die een eigen blik werpen op het thema en kun je ontwerpers aan de slag zien in een Designer@work op de vloer.

Designday vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 27 mei in Maastricht. Maar je kunt de hele maand mei in de stad terecht voor de speciale designroute die Designday heeft uitgezet. Dit keer is de route diverser en uitgebreider dan vorig jaar. De route leidt langs straatjes met bijzondere designwinkels, door het historische Jekerkwartier met de vele kerken en kloosters en het bruisende Sphinxkwartier, de culturele, creatieve en ondernemende wijk in ontwikkeling. Dus loop eens een rondje door hotspot Maastricht en laat je voor, na of tijdens Designday verrassen.

Lees meer artikelen over
Gerelateerde artikelen
Breekbaar design

Breekbaar design

Van glasexperimenten en ambachtelijk gemaakt aardewerk tot de toepasbaarheid van een nieuwe natuursteen. Keramiek kent een grote diversiteit. Net zoals de professionals die ermee werken: de importeur, de ondernemer, de ambachtsman, de ontwerper. In de nieuwe Home & Living veel keramiek, en deze mensen aan het woord. Zoals Nadine Sterk en Lonny...